jueves, 20 de abril de 2017

SOTA LA POLS de Jordi Coca - La mirada d'un infant a la Barcelona esclafada de postguerra - Valoració 8,5 sobre 10

Páginas 224
Idioma Catalán
Publicación 2001
Editorial Proa
 
Barcelona, ​​anys 40-50. Un nen relata les seves correries amb amics, les baralles familiars provocades pel pare amargat i iracund que els maltracta a ell ia la seva resignada mare, recorda un germà mort, al seu avi afusellat pels nacionals, el seu amic Joanet que es va tirar al tren , un oncle mor en accident de cotxe ... el nen, aterrit i desconcertat, en un ambient de por i misèria, sota l'amenaça de les denúncies falangistes, l'implacable fred hivernal i les explosions d'ira del pare, troba refugi a la casa bruta i atrotinada d'una estranya família, cultes i viatjats, que li obren els ulls al món dels llibres.
El protagonista recorda al Holden de Salinger, més jove, més trist i més acovardit. No es rebel·la; s'amaga, observa i aprèn. L'estil clar i senzill; els diàlegs curts, truncats. La novel·la, més impressionista que discursiva, reflecteix l'ambient miserable d'un barri popular de la Barcelona esclafada de postguerra.
El meu propòsit: posar-me al dia en novel·la catalana contemporània. Ja veurem.
¿Has leido el libro o te gustaria leerlo?. Haz tu comentario. Has llegit el llibre o t'agradaria llegir-lo ?. Fes el teu comentari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario