viernes, 26 de enero de 2018

MUSCLOS PER SOPAR de Birgit Vanderbeke - Paràbola contra l'autoritarisme - Valoració 8/10

112 pàgines
Editorial La Galera

Relat llarg en què una adolescent narra en present l'enfonsament de la figura paterna autoritària d'una "família de veritat", durant la preparació d'un sopar a base de musclos per celebrar el presumpte ascens del cap de família. A mesura que es demora la seva arribada, el descontentament reprimit de cada un dels membres, la mare, la filla i un germà menor, va aflorant el despotisme del pare a través de petits detalls de la rutina diària que creixen segons avança la història.

El to falsament ingenu del narrador infantil, expressat en un llenguatge planer i corcó, es revela eficaç per desmuntar, per la via indirecta de la mirada adolescent, el clima opressiu imposat pel pare que anul·la la personalitat dels seus familiars.

Els musclos, que són el menjar preferit del pare tirà i que, a mesura que avança el relat, fan més fàstic als tres familiars, són el símbol de com creix el rebuig al cap de família. La novel·la es llegeix com una paràbola de la resistència sorda de l'oprimit davant el despotisme asfixiant de les regles que imposa un sistema autoritari.
¿Has leido el libro o te gustaria leerlo?. Haz tu comentario. Has llegit el llibre o t'agradaria llegir-lo ?. Fes el teu comentari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario