jueves, 24 de mayo de 2018

OBAGA de Albert Villaró - Vaques que badallen de matinada. - Valoració 8,5/10

Nº de páginas: 144 págs.
Editorial: LA MAGRANA
Any de 1ª publicació 2003

Petita peça en forma de thriller pirinenc en el to desenfadat i estil rotund característic de l'Albert Villaró, un dels autors més brillants i divertits de les lletres catalanes.


Els fets succeeixen en Llobarca, prop de la frontera amb el Marquesat de Somorra. El Tomàs de cal Mostatxo té una núvia tradicional que el va arrossegant a una inexorable boda; però està secretament enamorat de la Magalí, companya del seu amic David, periodista fugit a l'Pirineu per algun article compromès. En contra del consell de Tomás, David obté unes fotografies nocturnes que proven el tràfic d'armes a la frontera i publica amb pseudònim un article denúncia en una revista de gran tirada que desferma les represàlies de Lalín, el cap dels traficants. Xocs entre el clan de contraban de tabac (de tota la vida) i el de tràfic d'armes, antics membres del GRAPO, un comissari baixet anomenat "Torrebruno" i una vaca que es diu "Fabiola".
¿Has leido el libro o te gustaria leerlo?. Haz tu comentario. Has llegit el llibre o t'agradaria llegir-lo ?. Fes el teu comentari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario