miércoles, 10 de febrero de 2016

EUFÒRIA (Dani Santana 03) de Xavier Bosch - Lectura fresca i lleugera pel gran public - Valoració 7 sobre 10

Páginas 252
Idioma Catalán
Publicación 2014
Editorial Proa (Grup 62)
 
El periodista mediàtic Dani Santana es recupera en un centre de rehabilitació després de patir un intent d'assassinat. L'acompanyen el "Grato", geni informàtic i exjugador de rugbi paraplègic; Raquel, la seva abnegada ajudant; August Maldon, veterà periodista esportiu acomiadat per la crisi de la premsa escrita. Junts decideixen posar en marxa un diari digital que començarà per denunciar les males pràctiques de la indústria farmacèutica i el suborn de metges perquè sobre mediquin.
En una altra trama paral·lela, un magnat mexicà, Boby Faura i el seu soci català Javi Cardelús, negocien amb el Govern la construcció d'un parc temàtic, Historiland, als voltants de Vic.
Cardelús intenta aconseguir un final feliç de la massatgista Aura Barrera i el seu marit Antonio s'obsessiona amb venjar-se.
Boby Faura s'enreda amb un gigoló adolescent.
Ritme ràpid de la narració, llenguatge senzill i resolt, picades d'ullet a l'actualitat i recurs abusiu a les capçaleres del Telenotícies que posen a la novel·la en greu risc d'obsolescència. Un producte concebut per al gran públic, de lectura fresca i lleugera, que alimenta l'autosatisfacció del lector mitjà, content perquè tot li sona. Final exagerat. Un 7.

No hay comentarios:

Publicar un comentario